MIT LIV MED STRESS OG DEPRESSION
STRESS & DEPRESSION
DU ER IKKE ALENE!
stress og depression
Herunder finder du en 
masse videoer som viser 
hjernen, dens funktioner 
og hvordan den virker
The Human Body Brain Power 1 of 5
The Human Body Brain Power 2 of 5
The Human Body Brain Power 3 of 5
The Human Body Brain Power 4 of 5
The Human Body Brain Power 5 of 5
The Kaizen Way Interview Part 1
with Dr. Robert Maurer
The Kaizen Way Interview Part 2
with Dr. Robert Maurer
The Kaizen Way Interview Part 3
with Dr. Robert Maurer
Depression: Causes of Depresssion,
1/3
Depression: Alternative Treatment
Methods, 2/3
Depression: Antidepressants Aren't
That Effective, 3/3
Neurotransmission
Aktive synapsen
The Brain - Emotions, Neurons,
Neurotransmitters
Neuron - 3d Medical Animation
Overcome Depression Naturally:
Biological Cause
Function of Neurotransmitters
Neurotransmitter Synapse 3D
Animation
The Miracle in Human Brain
Copyright © 2011 stressogdepression.dk  l  Alle rettigheder er forbeholdt stressogdepression.dk  l  Kontakt: stressogdepression.dk

Stop aldrig en medicinsk behandling uden samråd med din læge/behandler. Medicin må ikke stoppes fra dag til dag, men kræver en langsom nedtrapning.

HJEM INDLEDNING MIN HISTORIE STRESS DEPRESSION ANGST GODE RÅD REDSKABER NYHEDER FLERE HISTORIER BLOG TEST HJERNEN LYMFESYSTEMET
Til toppen

Piloter kan lære, at styre deres amygdala - den del i hjernen, som håndtere panik og angst. Når vores amygdala ikke får lov til at tage over, kan vores frontklapper (prefrontal cortex), tage styringen. Det er der vores rationelle tænkning finder sted, som eventuelt, at kunne se konsekvenserne af vores handlinger.

Kunne vi lære noget af de metoder, som piloterne trænes i, ved at inkorporere disse metoder i behandlingen af panikangst og generel angst?

Vores hjerne


Mange forskere mener, at depression skyldes en kemisk ubalance i hjernen, hvilket kan give mening, eftersom medicin i mange tilfælde hjælper på de værste symptomer. Flere undersøgelser viser nu at psykoterapi, har en lige så stor effekt på hjernen, som antidepressivt medicin. Personligt tror jeg ikke det ene udelukker det andet, forstået på følgende måde: Har du først været stresset i så lang tid, at du ender med en depression, er den kemiske balance (bl.a. serotoninen) i hjernen, kommet i ubalance. Den hurtigste måde, at rette op på ubalancen i hjernen, er ved hjælp af medicin og derefter kan psykoterapien/den kognitive terapi supplere behandlingen. Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke er den store tilhænger af piller og det har jeg aldrig været, men når du først er kørt ud på et sidespor, kan medicinen være en hjælpene hånd, til at komme ind på rette spor. I mange tilfælde handler den kognitive terapi om, at vi er nødt til at lave om på os selv og den måde vi tænker på, men tro mig når jeg siger: Dette er absolut ikke nemt, så længe din hjerne er overbelastet af tusinde tanker. Derfor mener jeg at medicinen efter et stykke tid, giver dig og din hjerne så meget ro, at du nu kan begynde at fokusere på den kognitive terapi og arbejdet med at ændre tankemønster eller finde ”gamle skeletter i skabet”.

At forebygge ved at bygge sin krop op til, at være et sundt legeme med en sund sjæl, er selvfølgelig at foretrække, men når skaden er sket, er vi efter min mening desværre nødt til at trække på neurobiologi.


Lad os for en stund også bringe angsten på banen. Angst, panik og forbier har deres udspring fra vores amygdala, som findes i den del af hjernen, som kaldes det limbiske system. Amygdalaen styrer vores evne til, at handle hurtigt i en presset situation, det man kalder ”kæmp eller flygt” reaktionen.

Nogle mennesker arbejder ud fra den teori, at vores amygdala har ”sat sig fast” i det område hvor amygdalaen reagere på angst, hvorfor den ofte sender angstsymptomer ud i kroppen, hvilket forvirre os og gør os mere bekymret og derved skaber vi en større angst - angsten bliver selvforstærkende, så længe du fodrer den med frygt og angst.