Velkommen til stressogdepression.dk

Hjemmesiden for dig, som er ramt af stress eller lider af depression. Hjemmesiden for dig, som eventuelt kender en, som er ramt af stress/depression eller for dig, som søger viden på dette felt.

MIT LIV MED STRESS OG DEPRESSION
STRESS & DEPRESSION
DU ER IKKE ALENE!
stress og depression
Alt virker så dystert og det syntes som om
de eneste to farver din hjerne kender er
sort og grå.
En dag bliver ALT bare for meget 
og pludselig er det som om, at 
man er lænket til sengen og 
aldrig nogensinde kommer til at 
forlade den igen.
Der skal tages små forsigtige skridt,
så du har dig selv med hele vejen.

VIGTIG INFORMATION

Denne og de følgende sider har på INGEN måder til hensigt, at pådutte dig holdninger, snige religiøse meninger ned i din rygsæk eller på anden måde skade dig i en sårbar situation. Stressogdepression.dk har kun til hensigt, at ville vise dig de mange forskellige døre, som man kan gå ind af, på vej mod helbredelse. Det er så op til dig at vurdere, om du finder noget brugbart på stressogdepression.dk. Mit ønske er at hjælpe dig så hurtigt igennem den lidelse, som du netop nu måtte døje med, ved at give råd og redskaber, baseret på egne oplevelser med stress, depression og angst - hvad virkede for mig og hvad virkede for andre, virker nødvendigvis ikke for dig - det handler om hvem du er som person, hvorfor vi på stressogdepression.dk vælger at komme hele vejen rundt, fra kost til meditation.
Som jeg oplevede det, handlede det om en kombination af flere ting. Jeg hentede inspiration i f.eks kosten, vejrtrækningsøvelser og udstrækning for at nævne nogle få - det som senere blev ”mine personlige redskaber”, hvilket du kan læse meget mere om på hjemmesiden.

Da flere af symptomerne på stress og depression også kan skyldes en alvorlig fysisk lidelse, er det vigtigt altid at konsultere egen læge.

Copyright © 2011 stressogdepression.dk  l  Alle rettigheder er forbeholdt stressogdepression.dk  l  Kontakt: stressogdepression.dk

Stop aldrig en medicinsk behandling uden samråd med din læge/behandler. Medicin må ikke stoppes fra dag til dag, men kræver en langsom nedtrapning.

Indledning

Jeg er en mand i min bedste alder, hvilket er 41 år.
Jeg er gift med en helt vidunderlig kvinde. Sammen har vi kæmpet os igennem diverse prøvelser, som har været med til  at styrke vores ægteskab.
Jeg har 3 dejlige børn med den selv samme kvinde.
Mine karakteristikas
Jeg er perfektionistisk, uden det bliver overdrevet - jeg har ordenssans - jeg er kreativ, hvorfor min hjerne gerne skal stimuleres - jeg er flittig - jeg elsker at lære nye ting - jeg har empati - en kæmpe retfærdighedssans - er åbenhjertig - er en følsom person - vil gerne hjælpe alle mine kollegaer - er god til at lytte til andres problemer - giver gerne andre gode råd - jeg er super b-menneske - tendens til at blive overambitiøs - hader at spilde min tid, med at vente - jeg hader sladder - jeg har det svært med andres rod - når noget fanger min interesse, går jeg op i det med liv og sjæl og glemmer ofte alt omkring mig.

Hvorfor en side som stressogdepression.dk?

Fordi stress og depression er et stigende problem i den vestlige verden

Fordi cirka 35.000 mennesker dagligt bliver sygemeldt på grund af stress

Fordi manglende behandling af stress, fører til depression

Fordi jeg ønsker at sætte fokus på to meget ubehagelige lidelser

Fordi mine omgivelser ikke forstod hvad jeg gik igennem

Fordi jeg ønsker at samle informationen ét sted

Fordi der er mange måder, hvorpå du kan komme videre - ikke kun kognitiv terapi og medicin

Fordi jeg ønsker at hjælpe folk, når de er ramt af stress eller depression, baseret på min egne oplevelser

Fordi folk skal vide at stress skal tages alvorligt - der skal handles inden det bliver for sent og de i værste tilfælde ender med at få en depression

Denne hjemmeside er baseret på mine oplevelser med stress, depression og angst
Jeg prøver på disse sider at samle information vedrørende de før omtalte psykiske lidelser og prøver at kortlægge min vej gennem en svær tid - en svær tid for mig, min omgangskreds og ikke mindst min familie.

Denne hjemmeside er alene et udtryk for mine holdninger og mine oplevelser med min tro følgesvend - byd velkommen til ”Hr. Depression”.

I mine bestræbelser på at fortælle hvor forfærdeligt det kan være, når stressen byder ”Hr. Depression” indenfor i din hjerne, vil jeg være hudløs ærlig i min fortælling og klæde mig selv af til skindet.Hvornår er man kvalificeret til at fortælle om sine oplevelser og
hvornår kan/bør man skrive om det?

Kvalificeret er man, efter min mening, når man i et vist omfang ved, hvad man skriver om, fordi man har høstet en del viden gennem egne oplevelser eller har studeret et emne over nogle år. Dette er blandt andet grunden til, at jeg nu har sat mig ved tastaturet, fordi jeg nu to gange har oplevet, hvad det vil sige, at blive ramt af stress med en depression til følge. Sidenhen har jeg hentet viden omkring emnerne.
Jeg har lånt en masse bøger på biblioteket, surfet nettet tyndt og deltaget i kurser, i min søgen efter viden om disse to forfærdelige tilstande, som man pludselig kan befinde sig i.

Dette fører mig så videre til det næste spørgsmål, om hvornår man kan/bør skrive om det og hertil kan jeg svare: Når du har noget på hjertet, som eventuelt kan hjælpe eller oplyse andre.

Hvorfor vælger man så, at lægge sin historie ud på nettet, spørger du måske dig selv om og svaret er enkelt og simpelt: Jeg håber på at kunne hjælpe andre gennem en svær tid, at gøre turen igennem tunnelen lidt hurtigere og måske nemmere, selvom intet virker nemt, så længe man befinder sig i selskab med sin nye følgesvend ”Hr. Depression”.

Jeg havde brug for at bearbejde mit forløb fra start og frem til slutningen - ja du læste rigtigt, jeg skrev ”frem til slutningen”, for der er en vej ud af den mørke tunnel eller labyrint om du vil. Labyrinten, hvor din hjerne er faret vild og konstant kører med 160 km i timen, for hurtigt at finde en vej ud!

Kan jeg med min historie hjælpe én eller gøre dagligdagen lettere for en anden, så har min historie, denne hjemmeside og de timer jeg har lagt i, været det hele værd.

Du vil på denne og de følgende sider finde meget læsestof, men ta’ det roligt og læs, når du har overskud til det, for min hjemmeside bliver, hvor den er.

Jeg håber, du finder mindst én ting, som virker for dig, nu hvor du er ramt af stress eller for første gang i livet har mærket ”Hr. Depressions” klamme hånd.
Lige så mange årsager man kan finde til, hvorfor man går ned med stress eller udvikler en depression, lige så mange muligheder er der for at komme på ret køl igen. Dét lyder i sig selv lovende, men desværre skal man selv arbejde hårdt for det. Man kan ikke bare tage en pille, så man igen er klar til dagens nye udfordringer. Sådan lidt naivt tænkte jeg, da jeg fik stress og efterfølgende stillet diagnosen depression, panikangst og socialfobi og nu skulle begynde med at spise antidepressiv medicin hver dag.


Efter et år med besøg hos neurolog, med MR scanning, kikkertundersøgelse
af maven og diverse blodprøver troede jeg endelig, at lykken var gjort, for nu havde lægen endelig fundet svaret på min forværrede tilstand. Nu kunne jeg nok snart starte på arbejde igen Men ak - pillerne tog kun toppen af de værste symptomer (bevares ret skal være ret, for uden dem havde jeg måske ikke haft mulighed for at tage de næste små skridt mod ”Helbredelse”...hvem ved?).


For at fortsætte min udvikling mod helbredelse, måtte jeg selv tage affære. Det er præcist hvad du også må gøre, men forskellen er, at du nu har fundet denne hjemmeside til at hjælpe dig på vej...!


På stressogdepression.dk er det målet at gøre tingene mere overskueligt og nemmere for dig, ved at samle al info ét sted.
Sådan et sted kunne jeg selv have haft stor gavn af, på det tidspunkt hvor alt så sort ud. I stedet måtte jeg surfe rundt på nettet i så mange timer, som jeg orkede for at finde information. Til tider var jeg tvunget til at gå på biblioteket for at låne bøger, hvilket på ingen måder var sjovt. Det var virkelig et problem, jeg skulle arbejde med, men det lykkedes mig trods alt nogle gange at finde vej til biblioteket, om end jeg først måtte finde en ensom krog, hvor jeg kunne få styr på mig selv, mine tanker og begyndende angst, inden jeg kunne begynde at bevæge mig gennem gangene af bøger.

Afslutningsvis vil jeg fortælle, at der findes en ende på din stress og en vej ud af din depression/angst lidelse, og det er denne hjemmeside et bevis på. Var jeg ikke kommet igennem den mørke tunnel, var denne hjemmeside aldrig blevet til.
Jeg fandt en ting, jeg inderligt brændte for - nemli’ at hjælpe andre igennem det helvede, som jeg nu selv er vågnet op af!!
Desværre kan jeg ikke garantere en total helbredelse - men derimod kan jeg love dig, at der er et godt liv efter en tid med stress eller depression.


Start med at have troen på dig selv og din egen indre styrke, så har du allerede taget et lille skridt i den rigtige retning.


Husk på, hvor fantastisk din krop er! Den kan faktisk helbrede sig selv. Her er det nemmeste eksempel, situationen alle kender, hvor du kommer til at skære dig. I løbet af nogle minutter har din krop produceret en skorpe, som skal beskytte din hud, alt imens ny hud bliver dannet under såret. Til sidst er din krop færdig med at helbrede sig selv, skorpen/såret falder af og under såret, finder du nyt frisk hud.
Dette er jo nærmest et lille mirakel - når vi ikke ser på det, gennem en læges optik.

...men fakta

Er, at Danmark også er blandt de lande i verden...

Det kan godt være at danskerne hører til blandt verdens lykkeligste mennesker...

...hvor stress og ”sygdomme” som depression

Er eksploderet - Gir’ det mening?!?!?!

...at psykiske sygdomme vil rykke

op på andenpladsen...

På verdens plan forudser World Health Organization (WHO)...

...over de mest belastende sygdomme - for den enkelte og samfundet!

HJEM INDLEDNING MIN HISTORIE STRESS DEPRESSION ANGST GODE RÅD REDSKABER NYHEDER FLERE HISTORIER BLOG TEST HJERNEN LYMFESYSTEMET
Til toppen

Stressogdepression.dk på facebook