MIT LIV MED STRESS OG DEPRESSION
STRESS & DEPRESSION
DU ER IKKE ALENE!
Qigong


FIND DEN INDRE RO MED QIGONG

Når du er ramt af stress eller en depression, skal du stille og roligt vende din krop til, at køre i et ”normalt gear” igen.

På denne side, kigger vi nærmere på Qigong.

Qigong (tidligere skrevet Chi Kung) er en fællesbetegnelse for et væld af kinesiske helbredsøvelser. Tidligere var der få navngivne systemer, men i dag er der adskillige hundrede navngivne systemer. Qigong udøves for at opbygge kroppens indre energi, på kinesisk kaldet qi, deraf navnet Qigong som betyder energiøvelser. Qigong er i dag udbredt i store dele af verden. I Danmark har Qigong været udøvet siden slutningen 1960’erne. Kinesere har traditionelt været meget optaget af metoder til at vedligeholde helbredet, og hver morgen før arbejdstid træner millioner Qigong, Tai Chi og andre systemer i alle Kinas parker.

Der er ikke tvivl om, at moderne Qigong bygger på principper, der stammer tilbage fra Kinas oldtid. En del Qigongøvelser ligner øvelser fra Mawangduiteksterne, så kinesiske helbredsøvelser har et traditionelt slægtskab på det helt overordnede plan. For eksempel er der ikke mange kinesiske helbredsøvelser, der udføres siddende eller liggende som i indisk Yoga; kinesiske øvelser udføres stående, som det ses af øvelserne i både Daoyin Tu, de fleste moderne former for Qigong og i Taijiquan. Bevægelserne i både gamle og moderne discipliner imiterer ofte drage, slange, trane og tiger.


Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Qigong
Stop aldrig en medicinsk behandling uden samråd med din læge/behandler. Medicin må ikke stoppes fra dag til dag, men kræver en langsom nedtrapning.

The 18 Tai Ji Qi Gong - the 8
Pieces of Brocarde and the 5 Animals
Wu Xing Qi Gong

Qigong: The Ancient Art of
Self Healing

Qigong - opbyg kroppens indre energi, for et bedre helbred

Understanding QiGong
and Qi 2/3
Understanding QiGong
and Qi 1/3
Understanding QiGong
and Qi 3/3
Copyright © 2011 stressogdepression.dk  l  Alle rettigheder er forbeholdt stressogdepression.dk  l  Kontakt: stressogdepression.dk
Qigong. Five animals.
Part 1/6

Qigong. Five Animals.
Part 2/6

Qigong. Five animals.
Part 3/6
Qigong. Five animals.
Part 4/6

Qigong øvelser: Fem dyrs tumlen, part 1/6
Forberedelse bevægelse.
Tiger håndtegn og tiger tumlen vises.
Hjorte håndtegn og hjorte tumlen vises
I sort og hvid er vist almindelige fejl at undgå. Den rigtige bevægelse følger i farver.


Qigong. Five Animals.
Part 5/6
Qigong. Five Animals.
Part 6/6

AFSLAPNING
HJEM INDLEDNING MIN HISTORIE STRESS DEPRESSION ANGST GODE RÅD REDSKABER NYHEDER FLERE HISTORIER BLOG TEST HJERNEN LYMFESYSTEMET
Til toppen